top of page

Liikunta, Ravinto ja Uni: Avain TerveysVoimaan!

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä tapahtuu, kun laiminlyömme liikunnan, ravinnon ja unen merkityksen? Salli minun valaista sinulle, että tulokset eivät ole kovin kukoistavia! Olet sen mahdollisesti itse jo kokenut, ihan niinkun minäkin..

Liikkumattomuus voi tuntua kuin aurinkoinen päivä, joka kuluu sohvalla löhöten. Kuulostaako tutulta? Se voi johtaa jäykkyyteen, ylimääräisiin kiloihin ja yleiseen energiapulaan. Mutta älä hätäänny, liikkuminen ei vaadi maratonin juoksemista – se voi olla rentoa kävelyä luonnossa tai vaikkapa spontaania tanssia keittiössä. Toki keho tarvitsee myös vähän voimaharjoittelua ja liikkuvuusharjoittelua jotta se pysyy vahvana ja elastisena, mutta sekään ei vaadi paljoa kun tekee oikeita asioita tarpeeksi usein ja se onnistuu loistavasi kotona!

Seuraavaksi ruokavalio. Suklaa, karkit, sipsit, pulla, pikaruoka – nämä herkut saattavat tuntua houkuttelevilta, mutta loppujen lopuksi ne jättävät sinut tyhjäksi ja nuutuneeksi. Ruokavalio vaikuttaa terveyteen, mielialaan, energiatasoihin, vastustuskykyyn ja jopa ihosi kuntoon, ikääntymiseen. Kuuntele kehoasi ja tarjoa sille ravintoa, joka todella ravitsee ja tekee sinulle hyvää. Kysy itseltäsi, tuntuuko olotilasi paremmalta vai huonommalta sen jälkeen, kun olet syönyt? Jos ei ole hyvä olo, niin joko olet syönyt liikaa tai sellaista mikä ei ole kehollesi hyväksi.

Ja sitten on uni – se ravitsee ja valmistelee sinut seuraavaan päivään. Riittävä uni on keskeinen osa terveyttä ja hyvinvointia. Esim. Aivot palautuvat ainostaan unessa.. Joten anna itsellesi lupa kietoutua peiton lämpöön ajoissa.

Pähkinänkuoressa: liikkumattomuus, huono ruokavalio ja unen puute eivät ole tie energisempään, iloisempaan ja terveempään elämään. Päinvastoin, ne voivat saada olon tuntumaan veltolta kuin tyhjä ilmapallo. Joten antakaamme liikunnalle, terveelliselle ravinnolle ja levolle mahdollisuus loistaa. Ne voivat olla kuin super sankarit, jotka auttavat sinua voimaan paremmin ja hymyilemään leveämmin!Kuten edellisessä blogipostauksessa kirjoitin niin ei tarvita hokkuspokkus konsteja! Perusasioilla päästään pitkälle..ja askel kerrallaan. Pienin askelin edetään varmemmin kun että yritetään loikata liian iso askel ja kaadutaan.


Välitä itsestäsi <3

Nina


3 visningar0 kommentarer
bottom of page