top of page

Tiesitkö että alkoholi voi vahingoittaa mielenterveyttä?

On harmillisen yleistä että stressiä yritetään lievittää alkoholilla. Pidemmällä tähtäimellä tällainen tapa ei edistä mielenterveyttä vaan pahentaa. (Jos ei tiedä, niin ei voi tietää.)


Toki alkoholi rauhoittaa sillä hetkellä, mutta poistaako syytä? Mitä tapahtuu kun opetamme itsellemme tällaisen "stressin poisto" tavan? Jokainen voi varmaan laskea 1+1. Mitään hyvää ei seuraa, päinvastoin.


Alkoholi aiheuttaa kemiallisen stressin keholle ja menee kohon joka sopukkaan.


OLETKO KOSKAAN AJATELLUT ETTÄ MIKSI KRAPULA?

Kuppia meni illan aikana ja aamu on karmea. Suu maistuu karmealle ja silmät verestävät. Alkoholi on kuivattanut elimistöä. Päätä särkee koska alkoholi on laajentanut verisuonia myös päässä. Oksennuttaa koska vatsa pyrkii eroon hapoista ja myrkyistä. Heikottaa koska maksalla on ollut kiire polttaa alkoholia, se ei ole kerinnyt vapauttamaan tarpeeksi sokeria vereen.
Korostan: Opettele hyvä ihminen stressin hallinta taitoja. Se ei ole rakettitiedettä ja elämäsi muuttuu niin monella tapaa paremmaksi ja terveemmäksi.


Jos kehossa on matala-asteinen tulehdus, niin alkoholikäytön lopettaminen tai ainakin merkittävä vähentäminen auttaa parantamaan myös mielen resilienssiä.


Kohtele kehoasi hyvin <3


#stressi #stressinhallinta #kuningasalkoholi #resilienssi #haitallinentapa #hyvinvointi #terveys

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page