Työtehot ylös, sairauspoissaolot alas & tyytyväisempi työntekijä
Miltä kuulostaisi oma Stressinhallintavalmentaja työpaikallasi?


Nyt valmentajan näkökulmasta kun katson taaksepäin, niin olisi ollut aivan mahtava asia että silloisilla työpaikoilla olisi ollut mahdollisuus stressinhallintavalmennukseen. Olisi aika monelta kulutukselta säästynyt.. Stressi ei vaikuta vaan itseen ja omaan hyvinvointiin & elämänlaatuun - vaan myös ympärillä oleviin. Perheeseen, työkavereihin jne.


”Työperäinen stressi on toiseksi suurin työterveysongelma tuki- ja liikuntaelinsairauksien jälkeen."


Yritys säästäisi pitkän pennin, kun tarjoaisi tällaisen mahdollisuuden työntekijöille ja työntekijät kokisivat myös että heistä välitetään. Ja voin kertoa että itse yrittäjänä ja varsinkin tänä haastavana aikana ei olisi tullut mitään, jos en osaisi stressinhallintaa.
Stressinhallintavalmennus on ennaltaehkäisevää, ei hoitavaa. Siihen jälkimmäiseen tarvitaan sitten ihan eri ammattilaista. Silloin homma on jo mennyt aivan liian pitkälle jolloin puhutaan uupumuksesta, eli burn-out. Sieltä on sitten pidempi matka takaisin normaaliin.


Mutta jotta sinne saakka ei jouduttaisi, niin on tärkeää opetella hallitsemaan stressiä. Kaikki stressi ei ole kuitenkaan huonoa. Tiedät sen kun on esim. vieraita tulossa etkä ole siivonnut. Ai että millä vauhdilla saatkin huushållin kuntoon juuri ennen vieraiden tuloa (mitä olet lykännyt.) tai jonkun asian deadline painaa päälle ja aika käy vähiin. Pieni paine on siis välillä hyvä että saadaan asioita aikaan.


On siis hyvä muistaa: Stressi on mielen ja kehon vireys ja valmiustila.


Äkillinen stressireaktio on loistava järjestelmä -silloin kun itse hallitsee kehon kohonnutta suorituskykyä.

Pitkäkestoinen stressi on huono asia. Jos autolla ajat kaasu pohjassa koko ajan tai et lataa puhelinta, niin mitä sille autolle ja puhelimelle tapahtuu? Saitko kiinni?


Pitkäkestoisen stressin haitalliset terveysvaikutukset kasaantuvat elämäntapamuutoksiin ja käytökseen esim.:1. Epäterveelliset ruokailutottumukset

2. Sosiaaliset kontaktit vähenee

3. Liikutaan liian vähän/ei ollenkaan

4. Univaikeudet

5. Sairauspoissaolojen lisääntyminen

6. Mahdollisten päihteiden lisääntynyt käyttö

7. Ärtyneisyys

8. Väsymys, uupumus ja masenntuneisuus

9. Ahdistuksen kokeminen


Kuulostaako joku yllä olevista tutulta, ehkä jopa useampi? Silloin on aika tehdä jotain.


Tänä päivänä tulee ärsykkeitä joka tuutista ja stressi alkaa aina jostain ärsykkeestä, se voi olla sisäinen tai ulkoinen, esim:

  • Kiireen tunne työpaikalla/ kotona esim. harrastukset & muut asiat

  • Asiakkaan, puolison tai työkaverin neg. vaatimus/valitus

  • Olet ajatellut millainen päivä sulla tulee olemaan, mutta tuleekin yllätyksiä... (esim. "minun piti saada tehdä tämä asia tänään loppuun, mutta tulikin TAAS lisää töitä")
VINKKI: AKUUTTI STRESSI HALTUUN


  1. Ensin fysiologia hallintaan ja sitten vasta mieli.

  2. Heti kun huomaat stressin varoitusmerkit kehossa, niin tee 1 rauhallinen syvähengitys.

  3. Tee näin: Hengitä nenän kautta sisään rauhallisesti keuhkot ihan täyteen (vatsa nousee) ja puhalla suun kautta rauhallisesti ulos ns. vasteen kautta (huulet jännittyneenä) jolloin uloshengitys on hieman pidempi kun sisäänhengitys.


Estämme hengityksellä hermoston kierroksia ja silloin voidaan ohjata tietoisuutta ja ajattelua esim. I can do this!, eli hyödylliseen ajatteluun.

Kun harjoittelet äkillisen stressin hallinta taitoja, niin siedätät itseäsi pikkuhiljaa kasvavaan kuormaan.


Menetelmä mitä käytän on tieteellisesti vahvistettu ja kokemuksellisesti testattu vaativan työelämän tarpeisiin.


“Kaikki ovat samaa mieltä siitä, että kiireinen ihminen ei onnistu tekemään mitään asiaa hyvin, sillä mikään asia ei juurru syvälle mieleen, jota hajotetaan joka suuntaan. Se sylkee asiat ulos niin kuin ne olisi survottu sinne väkisin. Kiireisellä on kiire kaikkeen muuhun paitsi elämän elämiseen, eikä mikään asia olekaan yhtä vaikea oppia.”

Seneca n. 4 eKr-65jKr


Valmennukset etänä - Zoom tai työhuoneellani Upinnimessä (varuskunta-alue)


Tuntuisiko mukavalta jaksaa paremmin?

Jos kiinnostuit stressinhallinta - valmennuksesta, niin ota yhteyttä:

Nina Möller 040 419 4156

nina@energynina.com
#stressi #stressinhallinta #elämänlaatu #hyvinvointi #terveys #tavat #rutiinit #elämäntapa #muutos #onnellisuus #arvot #työhyvinvointi #yritys #hekilöstö
34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki