top of page

Vähennä stressiäsi ruokavalion, ravinnon ja elämäntyylin avulla

Päivitetty: 22. tammik.

Oletko stressaantunut ja uupunut? Jokapäiväinen stressi kasaantuu yhä enemmän. Laitan nyt jakoon parhaat vinkit siitä, kuinka terveellinen elämäntapa, liikunta, ruokavalio voivat vähentää stressiä ja voit tuntea olosi paremmaksi.ELÄMÄNTYYLI JA LIIKUNTA


Yöunet AINA etusijalle. Aivot palautuvat ainoastaan unessa. Uni lataa kehon ja mielen voimavaroja. Unen aikana elimistö palautuu rasituksesta, vastustuskyky vahvistuu ja hermoston toiminta tasapainottuu. Unen tarve on yksilöllistä, mutta n. 7-9 tuntia unta joka yö, ja toki myös unen laadulla on merkitystä.

Ota 10 minuutin hiljainen oma hetki itsellesi aamulla ennen kuin päiväsi alkaa. Mieti, mikä on tänään tärkeää ja sisällytä se päivääsi. Tee lisäksi lyhyt hengitysharjoitus/meditaatio. Muista rauhoittaa ilta.

• Pyri tekemään yksi asia kerrallaan. Se tekee sinusta tehokkaamman ja rauhallisemman.

• Sisällytä aina joustavuutta kalenteriisi. Elämä ei koskaan mene aivan kuten kuvittelimme ja säästyt tarpeettomalta stressiltä mikäli ilmaantuu odottamattomia muutoksia.


LIIKE ON LÄÄKE - Anna keholle sen päivittäinen fyysisen harjoituksen tarve, mielellään myös ulkona, koska happihyppely tekee hyvää. Keho tarvitsee fyysistä liikettä ja siksi siitä kannattaa pitää huolta. Päivittäinen harjoitus, (lyhytkin jos ei ole aikaa) tekee sinusta kestävämmän sekä fyysisesti että henkisesti ja vähentää kehoon varastoitunutta stressiä. Muista tehdä sellainen harjoitus mikä on juuri sille päivälle sopiva.

Esim. Stressaantuneena ja väsyneenä ei ole järkevää tehdä liian kovaa treeniä. Jotain liikettä kyllä, vaikka kävely ja vähän liikkuvuutta

.Opettele kuuntelemaan omaa kehoa milloin se on oikeasti väsynyt ja erota milloin mieli on vaan on laiska.Vinkki! Itse tykkään liikkua aamulla. Tämä toki vaatii totuttelua (ja tietenkin ajoissa nukkumaan edellisenä iltana). Aamulenkit ja liikunta tuokiot auttaa jaksamaan päivän. Iltaisin on herkemmin väsynyt ja saattaa jäädä tekemättä. On toki hyvä käydä illalla pienellä happihyppelyllä. Muista että uuden tavan muodostuminen rutiiniksi vaatii toistoja ja itseään zemppaamista, joka päivä.

Jos haluat tehdä lyhyitä ja tehokkaita liikunta harjoitteita kotona, niin kurkkaas tämä:

https://stressihaltuun.campwire.com/checkout/ninan-kotijumppa-kk-jasenyys-3cb45a4e


HENGITYS - Hengitä rauhallisesti ja syvään muutaman minuutin ajan päivittäin. Hengitysharjoitukset lisäävät läsnäoloa, sisäistä rauhaa ja luovuutta.


MEDITAATIO / Mielenohjaushetki - Suosittelen kokeilemaan. Netti on pullollaan erilaisia. Lyhyitä ja pitkiä. Etsi sinulle sopivat. Saa vähän omaa kovalevyä tyhjennettyä ja se ei todellakaan ole huono asia, eihän?


RAVINTO on meidän polttoaine

• Jos olet stressaantunut, niin on erityisen tärkeää suunnitella ateriat ja syödä säännöllisesti, koska on hyvin yleistä, että ruokailutottumukset kärsivät, mikä johtaa vieläkin korkeampaan stressiin.

• Suunnittele ja valmista ateriasi viimeistään edellisenä päivänä. On aina hyvä tietää mitä seuraavaksi syö. Silloin ei tapahdu lipsahduksia.

Jos haluat lisätä menestymisen mahdollisuuksia ja myös säästää aikaa ja rahaa - tee viikoittainen ruokalista ja osta kaikki tarvitsemasi kerran viikossa. Nykyään on käteviä keräys palveluita kaupoissa, niin voit tilata myös valmiiksi ja vaan hakea.

Valmista ruoka itse puhtaista raaka-aineista.

• Ole säästäväinen kahvin ja maitotuotteiden kanssa.

• Vältä kehoa rasittavia ruokia, kuten alkoholia, sokeria, gluteenia ja prosessoituja ruokia.

• Jos haluat lisätä energiaasi ja vähentää makeanhimoasi, päivittäiset vihreät juomat ovat täydellisiä! Jos sinulla on mehustin niin esim. 2 sellerinvartta, 1 pieni kurkku, 2 lehtikaalin lehteä, kourallinen tuoretta persiljaa, limen mehu ja 1 omena. Itse huitaisen naamaan jonkun terveysmehun, jos liian usein alkaa sokerihammasta kolottaa. Ei kannata kieltää, vaan vaihtaa.

• Valitse smoothie, jossa on pähkinämaitoa ja marjoja, jos sinulla on super makeanhimo.

Kaikkea ei voi muuttaa kerralla, mutta jostain voi aina lähteä liikkeelle. Askel askeleelta eteenpäin.

Jos tuntuu että tarvitset valmentajaa alkumetreille, niin ota ihmeessä yhteyttä! Siksi meitä valmentajia on, että autetaan kynnyksen yli.

nina@energynina.com Nina 040 419 4156

www.energynina.com


#stressihaltuun #ninavalmentaa # elämäntapa #muutos #elämäntapamuutos #terveys #hyvinvointi # elämänlaatu #kehojamieli #liikunta #ravinto #uni #palautuminen #stressi #stressinhallintavalmentaja #ennaltahkäisy #elämäntavat


3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page